Diensten

Interim communicatieadvies en -management

Ik bied op interim basis strategisch communicatieadvies en -uitvoering voor organisaties die door ‘piek of ziek’ extra handen nodig hebben. Dat kunnen opdrachten zijn in het reguliere proces, bij speciale projecten of programma’s, of in tijden van crisis. Ik heb ervaring in de breedte van het communicatie-adviesvak: van corporate, interne, externe communicatie, tot communicatie bij organisatieverandering, tot crisiscommunicatie, woordvoering en arbeidsmarktcommunicatie.

Ook werk ik als interim communicatiemanager voor organisaties als deze functie tijdelijk moet worden ingevuld en/of als zij e kwaliteit van hun communicatieafdeling willen doorontwikkelen.

Communicatieonderzoek en -advies

Ik heb veel ervaring met het uitvoeren van kwalitatief onderzoek en het begeleiden van kwantitatief onderzoek. Dat doe ik vaak als onderdeel van communicatieadviesopdrachten. Op verzoek van opdrachtgevers voer ik ook kwalitatief onderzoek uit onder in- en externe stakeholders, om een basis te leggen onder verdere beleidsontwikkeling en/of als basis voor op te stellen communicatiestrategieën.

(Team)coaching voor communicatieprofessionals

Ik ben een ervaren coach en werk volgens de uitgangspunten van de School voor Coaching, waar ik de Leergang Coaching voor Professionals volgde. Op verzoek coach ik individuele communicatiemanagers en -medewerkers en communicatieteams bij hun verdere ontwikkeling en professionalisering.

Communicatietrainingen op maat
In korte in-company trajecten verzorg ik maatwerk-communicatietrainingen. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen uit de Factor-C methodiek, zoals omgevings- en stakeholderanalyses, kernboodschappen, et cetera), of aan trainingen op het gebied van kwalitatief onderzoek. Bij deze trainingen worden inhoud en vorm in overleg met de opdrachtgever bepaald, zodat het echt werk op maat is en het direct praktisch toepasbaar is in de eigen praktijk.

Voor deze diensten geldt dat ik pas aan de slag ga als ik de vraag van de opdrachtgever goed scherp heb. Dat gebeurt in een kosteloos intakegesprek. Als ik denk dat ik de juiste vrouw ben voor de klus, dan krijgt de klant een vrijblijvende offerte, inclusief een duidelijke aanpak en een heldere kostenbegroting.

Het aanbod van coaching en training is beperkt en alleen op aanvraag: stuur me bij interesse een e-mail. Als ik zelf geen tijd heb, help ik je uiteraard graag verder aan een van de coaches of trainers uit mijn netwerk.