Diensten

Tekst

Teksten zijn mijn core business. Als oud-dagbladjournalist versta ik de kunst om vakinhoudelijke teksten voor een groot publiek begrijpelijk te maken. Ik ben in staat om specialistische materie snel eigen te maken en voor de geselecteerde doelgroepen te vertalen in heldere, informatieve teksten. Long en short copy, met een journalistieke of commerciële insteek, in toon variërend van populair zakelijk tot human interest of business to business.

Advies
Een tekst schrijven is één, zorgen dat die op een goede manier onder de aandacht van de doelgroep komt en wordt gelezen, is een ander verhaal. In welke verhouding staan ze tot de andere communicatieactiviteiten van de opdrachtgever, hoe sluiten die inhoudelijk en qua vormgeving op elkaar aan? Is bij externe communicatie de interne doelgroep niet vergeten?
Als adviseur luister ik goed naar ideeën en wensen van opdrachtgevers, toets die en plaats ze desgewenst in een afgerond communicatieplan. In de juiste context, waardoor de afstand tussen afzender en ontvanger van ‘de boodschap’ eenvoudig is te overbruggen.

Uitvoering
Behalve dat ik groot plezier in schrijven heb, neem ik opdrachtgevers ook graag de zorgen voor bijkomende zaken uit handen. Ik stel redactieformules op, organiseer en leid redactievergaderingen, zorg voor de productie van tekst en beeld, bewaak planningen en budgetten en begeleid het pre-press en drukwerktraject. Dit alles in harmonieuze samenwerking – en perfect afgestemd – met de opdrachtgever. Voor bepaalde diensten schakel ik deskundige partners in.