Gerard Haverkamp

Tekstschrijver/redacteur sinds 1978. Mijn opleiding kreeg ik in de praktijk als journalist/verslaggever bij het Leidsch Dagblad. Bij communicatiebureau Zwart & Partners in Alphen aan den Rijn leerde ik de andere kanten van het schrijven kennen: de bedrijfsjournalistiek, marketingcommunicatie en public relations. Alvorens in 1997 als freelancer aan de slag te gaan, werkte ik als redacteur bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Naast mijn werk vanuit Haverkamp & Bergers Project Communicatie werk ik sinds 1 januari 2019 ook als redacteur in vaste dienst bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Ik ben zeer vertrouwd met alle vormen van het redactionele werk: interviews, verslaglegging, redactievoering, eindredactie en bladmanagement. Mijn uitdaging blijft om technische of ambtelijke (vraag)stukken te ‘vertalen’ in toegankelijke teksten.

In mijn vrije tijd ben ik actief als secretaris bij Alphense Boys.

Diensten

Tekst

Teksten zijn mijn core business. Als oud-dagbladjournalist versta ik de kunst om vakinhoudelijke teksten voor een groot publiek begrijpelijk te maken. Ik ben in staat om specialistische materie snel eigen te maken en voor de geselecteerde doelgroepen te vertalen in heldere, informatieve teksten.

Lees verder…

Advies

Een tekst schrijven is één, zorgen dat die op een goede manier onder de aandacht van de doelgroep komt en wordt gelezen, is een ander verhaal. In welke verhouding staan ze tot de andere communicatieactiviteiten van de opdrachtgever, hoe sluiten die inhoudelijk en qua vormgeving op elkaar aan?

Lees verder…

Uitvoering

Behalve dat ik groot plezier in schrijven heb, neem ik opdrachtgevers ook graag de zorgen voor  bijkomende zaken uit handen. Ik stel redactieformules op, organiseer en leid redactievergaderingen, zorg voor de productie van tekst en beeld, bewaak planningen en budgetten en begeleid het pre-press en drukwerktraject.

Lees verder…

Blogposts van Gerard

Een klein beetje

1 januari 2022|Reacties uitgeschakeld voor Een klein beetje

Omzien naar een ander is voor mij: een beetje van wat ik als mens en professional kan, in te [...]