Angélique BergersAngélique Bergers

Ik werk sinds 1991 in het communicatievak. Eerst als communicatieonderzoeker en –adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Verkeer en Waterstaat en in de jaren daarna aan de bureauzijde. Ik ben een teamspeler en zie mijn adviezen graag werkelijk landen in organisaties. Ik was senior communicatieadviseur bij Bikker Communicatie en B&A Groep Beleidscommunicatie. In 2001 vormde ik samen met Gerard Haverkamp de VOF Haverkamp & Bergers Project Communicatie. Sinds 1 juni 2009 ben ik geselecteerd voor de rijksbrede Communicatiepool.

Ik mag mij verheugen in een niet aflatende stroom opdrachten, die even leuk als divers zijn en die ik steeds met succes kan uitvoeren. Voor dat laatste geven mijn opdrachtgevers in evaluaties vaak drie verklaringen.

De eerste is dat ik breed inzetbaar ben, door mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatieonderzoek en –advies, projectleiding en coaching en supervisie.
Ten tweede: opdrachtgevers waarderen dat ik me daadwerkelijk aan hen en hun medewerkers verbind. Bovendien vind ik het belangrijk dat de ‘credits’ daar belanden waar ze thuishoren, namelijk bij de opdrachtgever en de medewerkers. Als laatste waarderen klanten het feit dat ik energiek en resultaatgericht ben, zonder het proces uit het oog te verliezen!

Diensten

Communicatieadvies

Communicatieadvies: van analyse, tot plan, tot handen en voeten bij de uitvoering
Ik bied op verzoek de meest uiteenlopende vormen van communicatieadvies en –uitvoering aan.

Lees verder…

Communicatieonderzoek

Communicatieonderzoek: vooraf, tijdens en achteraf
Hoe denken doelgroepen eigenlijk over het onderwerp of issue waarover we willen communiceren? En hoe bereiken we ze? Antwoorden op deze en andere vragen zijn belangrijk om de communicatie goed te kunnen (in)richten.

Lees verder…

Coaching en procesbegeleiding

Coaching en procesbegeleiding: teams, individuen en intervisie
Ik ben een ervaren procesbegeleider en coach en werk volgens de uitgangspunten van de School voor Coaching, waar ik in 2005 de Leergang Coaching voor Professionals volgde.

Lees verder…

Training

Training: communicatie op maat
Op verzoek verzorg ik maatwerktrainingen. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van communicatie- of beleidsmedewerkers bij het uitvoeren van omgevings- en stakeholderanalyses…

Lees verder…

Blogposts van Angélique