Angélique Bergers

Ik werk sinds 1991 in het communicatievak. Eerst als communicatieonderzoeker en –adviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Verkeer en Waterstaat en in de jaren daarna aan de bureauzijde. Daarna werkte ik als senior communicatieadviseur bij Bikker Communicatie en B&A Groep Beleidscommunicatie. In 2001 vormde ik samen met Gerard Haverkamp de VOF Haverkamp & Bergers Project Communicatie. Van 2009 tot 2018 maakte ik daarbij ook onderdeel uit van de rijksbrede Communicatiepool van het ministerie van Algemene Zaken.

In de afgelopen jaren merkte ik steeds vaker dat ik opdrachten waarbij ik mede ‘aan het stuur zat’ en waarin ik afdelingen en teams verder kon brengen, het allerleukst vond. En dat was vooral het geval bij organisaties die met de voeten in de klei staan. Toen in de zomer van 2019 de kans voorbij kwam om aan de slag te gaan als teamleider Communicatie bij het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen.

Deze stap betekent dat ik vanuit Haverkamp & Bergers Project Communicatie beperkt en uitsluitend op verzoek nog werk als coach en als communicatietrainer.

Diensten

Communicatieadvies

Communicatieadvies: van analyse, tot plan, tot handen en voeten bij de uitvoering
Ik bied op verzoek de meest uiteenlopende vormen van communicatieadvies en –uitvoering aan.

Lees verder…

Communicatieonderzoek

Communicatieonderzoek: vooraf, tijdens en achteraf
Hoe denken doelgroepen eigenlijk over het onderwerp of issue waarover we willen communiceren? En hoe bereiken we ze? Antwoorden op deze en andere vragen zijn belangrijk om de communicatie goed te kunnen (in)richten.

Lees verder…

Coaching en procesbegeleiding

Coaching en procesbegeleiding: teams, individuen en intervisie
Ik ben een ervaren procesbegeleider en coach en werk volgens de uitgangspunten van de School voor Coaching, waar ik in 2005 de Leergang Coaching voor Professionals volgde.

Lees verder…

Training

Training: communicatie op maat
Op verzoek verzorg ik maatwerktrainingen. Denk bijvoorbeeld aan het trainen van communicatie- of beleidsmedewerkers bij het uitvoeren van omgevings- en stakeholderanalyses…

Lees verder…

Blogposts van Angélique