Donderdagmiddag nam ik na 4,5 maand afscheid als teamleider Communicatie Stadsontwikkeling bij de gemeente Rotterdam. Dat vond ik lastig. Niet door het besluit om niet te blijven. Wel om alle mensen uit dit fantastische team. En fantastisch als ze zijn, gaven ze me een warm bad die middag! Het regende kaartjes met lieve berichten en persoonlijke cadeautjes. Ik was en ben er – nog steeds – confuus van. Want wat een complimenten kreeg ik!

“Je maakte een snelle en goede analyse”. “Binnen de kortst mogelijke keren bracht je veranderingen teweeg, met veel energie en overtuiging.” “Dank je wel voor je tomeloze inzet, je hebt echt bergen werk verzet en daar gaan wij nog lange tijd de vruchten van plukken! Wat mag jij trots zijn op jezelf.” “Je bent oprecht betrokken en altijd positief. Dat siert je enorm en zorgt ervoor dat mensen zich snel bij je op gemak voelen.” “Wat mij het meeste bijblijft is dat we nooit dingen moeten accepteren omdat ze gaan zoals ze gaan. We moeten zelf denken en ruimte innemen om dingen te veranderen.” “Fijn om jou te hebben mogen leren kennen; je hebt mij zowel professioneel als persoonlijk geïnspireerd.” “Je bent een topper, een vakvrouw en een fijne collega.” “Succes, de volgende organisaties waar je voor aan de slag gaat, mogen superblij zijn ????”. “Het was een feestje om je een aantal maanden aan boord te hebben.” “Bij mij kom je op het lijstje bijzondere mensen die je zo af en toe tegenkomt in je werkende leven. Dank voor al je werk en steun!” “Blijf vlammen, want je steekt anderen aan.”

Dank jullie wel Bernou, Rinske, Linda, Jolanda, Cynthia, Linda, Britt, Natascha, Lilian, Sietske, Anneke, Ilka, Femke, Viviana, Sharon, Monica, Sjan, Marte, Petra, Hannele, Kristel, Tim, Ekin, Miranda, Roy, Yvette, Margot, Petra, Suzanne, Dalida, Maarten, Ada, Marije en Louise. Ik ga jullie stuk voor stuk en als team missen! Maar  met deze bijzondere ervaring en alle waardering in mijn achterzak, ga ik straks – na een korte vakantie – weer vol energie aan de slag vanuit Haverkamp & Bergers Project Communicatie. Ook in de wetenschap dat jullie als team weer krachtig verder gaan met mede-teamleider Bernou Haasnoot en mijn opvolger die op 10 februari a.s. begint.