Per 16 september ga ik aan de slag bij de gemeente Rotterdam als Teamleider Communicatie bij het cluster Stadsontwikkeling! Een mooie ‘transfer’, zoals Gerard Haverkamp het uitdrukte. Dit geldt voor mij in meerdere opzichten.

In de eerste plaats is het een overstap van mijn rol als zelfstandig communicatiestrateeg vanuit Haverkamp & Bergers Project Communicatie naar een vast dienstverband. Tegelijkertijd is het een kans om mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatiemanagement in te zetten voor de stad die mijn hart heeft én voorzaken die er toe doen als het gaat om economie, wonen, mobiliteit, infrastructuur en vastgoedontwikkeling. Ik groeide zelf op onder de rook van Rotterdam, met een moeder die er geboren is en er als meisje de oorlog en de wederopbouw meemaakte, met een vader die als journalist voor het Algemeen Dagblad werkte en met een oom als directeur van het Feijenoord-stadion De Kuip. Die lijn zet zich ook nu voort, met onze dochters als studenten aan de Erasmus Universiteit en de Fotovakschool.

Op basis van de leuke en inspirerende sollicitatie- en achtergrondgesprekken heb ik dan ook volmondig ‘ja’  gezegd! Het is voor mij een prachtige kans, waar ik straks met de veertig collega-adviseurs van het communicatieteam Stadsontwikkeling met heel veel plezier aan begin. Zoals een van de adviseurs uit het team me al berichtte: “Mooie stad, leuk team en genoeg uitdagingen … ik weet zeker dat je straks nooit meer weg wilt”. Hij zou zomaar gelijk kunnen krijgen!

Bij Haverkamp & Bergers Project Communicatie heb ik de afgelopen achttien jaar mijn rol als communicatiestrateeg – vóór en samen mét veel diverse opdrachtgevers – met groot plezier vervuld. Dank voor jullie opdrachten, voor het vertrouwen, voor de samenwerking en voor het werkplezier! Uiteraard blijft Haverkamp & Bergers Project Communicatie open. Met Gerard Haverkamp als tekstschrijver en redacteur en – zij het in zeer beperkte mate – met mij als coach en communicatie-trainer.

Foto: Kees Streefkerk via Unsplash