Medio september begon ik met veel zin en energie als teamleider Communicatie bij het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Maar binnenkort komt daar een einde aan; ik heb een andere keuze gemaakt.

Aan de plek én de mensen ligt het niet, integendeel. De Rotterdam aan de Wilhelminakade – met zijn fenomenale uitzichten aan alle kanten op die prachtige stad die altijd in beweging is – is een prachtige plek om te werken. Het cluster Stadsontwikkeling met zijn bevlogen mensen, met passie voor hun werk voor Rotterdam en de Rotterdammers, óók geweldig. Net als het werken in én met het team Communicatie Stadsontwikkeling, 36 mensen met zoveel talent, potentie, drive, dynamiek en hartelijkheid.

Waar het wel aan ligt? Aan mij, dus.

Al snel na mijn entree en de warme ontvangst, sloeg bij mij de twijfel toe. De breedte van de taak, de spanwijdte van de organisatie, het was een paar maten te groot voor me. Die twijfel kwam, ging én kwam steeds sterker weer terug. En hoewel anderen me voorhielden dat ik de tijd moest nemen om ingewerkt te raken, wist ik het na 6 weken zeker: ‘Dit past mij niet’. Ik miste ook mijn rol als ‘buitenboordmotor’ die ik vóór ’Rotterdam’ als zelfstandig adviseur 18 jaar lang heb vervuld. Daarbij had ik mezelf in de zomer van 2019 een belofte gedaan. Die is, dat ik na veel jaren van hard werken, gecombineerd met zware mantelzorg, dingen wilde gaan doen waar ik niet alleen anderen, maar óók mezelf gelukkig mee maak.

Ik vertelde dit eind oktober al aan ons eigen team en aan het management. Inclusief de boodschap dat ik als ‘binnenboordmotor’ nog even wilde blijven om samen met het team en de directie van Stadsontwikkeling een aantal zaken op te pakken. Zodat er ook in rust naar een opvolger kon worden gezocht. En zo is het gegaan. Ik heb samen met mijn fantastische mede-teamleider Bernou Haasnoot en het team nog de nodige stappen kunnen zetten en dat maken we in januari af.

Veel collega’s hebben me gevraagd wat ik nu ga doen. Voorlopig pak ik straks mijn vertrouwde rol als zelfstandig adviseur en ‘buitenboordmotor’ weer op vanuit Haverkamp & Bergers Project Communicatie. Met ruimte om na te denken, om daarbinnen – óf daarbuiten – nieuwe stappen te zetten. Ik volg mijn hart …

Ik bedank alle communicatie-collega’s en de directie Stadsontwikkeling en voor het vertrouwen in mij. We zien elkaar nog in januari.